Arriva testuje v podmienkach MHD v Leviciach nový elektrobus

15.07.2024 Levice

Levice 15. júla (TASR) - Spoločnosť Arriva, ktorá zabezpečuje mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Leviciach, testuje v mestskej prevádzke nový elektrobus. Cestujúci môžu ekologický autobus s nulovými emisiami výfukových plynov využívať do stredy 17. júla. Testovanie je súčasťou prípravy dopravcu na postupné zavádzanie elektromobility vo verejnej autobusovej doprave, informovala Hana Jahodníková, dopravná riaditeľka spoločnosti Arriva Nové Zámky.

Cieľom testovania je potvrdiť technické parametre elektrobusu deklarované výrobcom. Jeho nasadenie do každodennej prevádzky má preveriť skutočný dojazd, spôsob a dobu nabíjania batérií v podmienkach mestskej hromadnej dopravy v Leviciach. "Takto získané údaje sú kľúčové pre budúce plánovanie trás mestských liniek a optimalizáciu prevádzky v súvislosti s postupným prechodom na elektromobilitu," povedala Jahodníková.

Elektrický autobus Iveco E-Way bol vyvinutý pre potreby mestskej prevádzky. Testovaná verzia je vybavená batériami s celkovou kapacitou 325 kilowatthodín a pri ich plnom nabití má dojazd približne 280 kilometrov. Trojdverové vozidlo je nízkopodlažné, cestujúcim ponúka 26 miest na sedenie a 45 miest na státie. Elektrobus je plne klimatizovaný a vybavený informačným systémom a LED smerovými panelmi. Nástup a výstup s kočíkom alebo vozíkom uľahčuje rampa.
 

Vyberte región

mark